mail arrangementer supervision E-gruppe nyviden fagligt stof debat vedtægter bestyrelse generalforsamling
forside indmeldelse medlemmer institutioner links søg

Indhold


Introduktion

Mailfrekvens

Autosvar


til forsiden


Liese Recke
moderator af E-gruppen

E-gruppe


Introduktion

Den 25/3/02 blev der oprettet en E-gruppe med henblik på at facilitere debat og vidensformidling omkring misbrugsbehandling, misbrugsforskning og forebyggelse i Danmark.
Målgruppen er professionelle behandlere, beslutningstagere, formidlere og forskere.

Medlemmer af Selskab for misbrugspsykologi (psykologer) og
Dansk Selskab for Addiktiv Medicin (læger) kan umiddelbart komme til at deltage i gruppen, ved at meddele det pr. mail til undertegnede.

Andre faggrupper kan ansøge om at blive deltagere ved at sende en mail til undertegnede.

Deltagelse i selskabets E-gruppe fordrer ikke nødvendigvis aktivitet - men giver mulighed for at følge med i de diskuterede emner og debatter, ligesom man altid har et forum man kan stille spørgsmål i.

Gruppen er lukket, dvs. at kun de tilmeldte har mulighed for at sende og modtage post. Oversigt over tidligere meddelelser og aktuelle medlemmer kan altid findes på gruppens hjemmeside,
som alle gruppens deltagere har adgang til.

Det er vigtig at deltagerne anerkender konsekvensen af, at E-gruppen er et lukket forum.
Man må således ikke videresende mails eller diskussioner ud af gruppen uden udtrykkelig accept af forfatterne.
Ønsker man at benytte argumenter eller indlæg fra diskussionsgruppen i andre sammenhænge uden denne accept – skal alle henvisninger til involverede parter være fjernet!

Der er for tiden ca. 600 deltagere fordelt på hele landet.

Hvis du er interesseret i at deltage kan du maile til E-gruppens moderator, Liese Recke:
liese@mail.dk


Liese Recke
Gadejuristen
Værnedamsvej 7a, 1819 Frederiksberg
Tlf: +4521670030


Mailfrekvens


Nogle medlemmer har gjort undertegnede opmærksom på, at det i perioder kunne være belastende at modtage mange mails fra misbrugsnet.

Opmærksomheden henledes på, at man altid kan indstille frekvensen af sine mail-leverancer på gruppens hjemmeside. Dvs. at man f.eks. kan nøjes med at modtage en oversigtsmail om dagen, eller man kan helt slå e-mail funktionen fra, f.eks. under en ferie.

Hvis man værger sig ved at oprette den nødvendige profil, så hjemmesiden kan besøges, kan man evt. bede E-gruppens moderator om at justere mailfrekvensen.

Mail til Liese Recke:
liese@mail.dkRetningslinier for brug af autosvarDen automatiske svarfunktion skal benyttes med omtanke, eftersom nogle servere får hele mailsystemet til at gå i selvsving ved anvendelse af automail. Det værste tilfælde indtil nu har været 70 versioner af samme mail med indholdet: ”jeg er desværre på ferie i ugerne xx. Venligst kontakt min sekretær xy”.
Det er naturligvis mindre slemt, når serveren nøjes med at kvittere med en enkelt mail, men det er alligevel ekstremt irriterende for gruppens medlemmer. Fremgangsmåderne for at forhindre feriereklame er enkle:
 
1. Venligst giv Liese Recke (
liese@mail.dk) eller Henrik Thiesen (alkodoktor@dadlnet.dk) besked inden anvendelse af autosvar, med mindre du er helt og absolut sikker på at din server er korrekt indstillet vedr. mails til e-grupper. Vi vil derefter via hjemmesiden midlertidigt slå mailudsendelsen til dig fra. Ved ophævelse af autosvar giver du besked igen, så vi kan slå mailudsendelsen til igen.
2. Eller du framelder selv mail på gruppens hjemmeside i perioden med autosvar. Dette kræver adgang til hjemmesiden via etableringen af et yahoo-id. Yahoo leverer en detaljeret fremgangsmåde. Hvis du er meget usikker på fremgangsmåden kan du kontakte Lise pr. mail eller pr. telefon. Helst når du sidder online, så skal hun hjælpe dig.

3. Endelig kan du også vælge at benytte en mailadresse, som du ikke omstiller til autosvar. F.eks din private eller en du opretter til formålet. Vær opmærksom på at nogle gratistjenester (jubii, hotmail, ofir mm) benytter et spamfilter, der kan blokere mails fra e-grupper, hvis du ikke specifikt tillader trafikken. Hvis du benytter en gratis mailbox, og ikke får de mails fra e-gruppen som du burde, kan det skyldes at mail ligger i boksen for ”uønsket mail”. Derfor skal du justere dit filter, så du tillader adgang for e-gruppe mails.


Såfremt en deltager gentagne gange udviser disrespekt angående anvendelse af automail, frameldes vedkommende misbrugsnet.sidens top

til forsiden